Subsidies & Voordelen PV

banner zonnepanelen - Pot Educatie 300
banner elektrische laadpalen - POT Educatier 300
banner omvormers - POT Educatier 300
banner 2 zonnepanelen - Pot Educatie 300
banner elektrische vloerverwarming - POT Educatie 300
banner grondverzet en verhuur - POT Educatie-300
banner windenergie - POT Educatie-300
banner airco systemen - Pot Educatie 300
previous arrow
next arrow
 

Subsidies zonnepanelen
De prijzen voor zonnepanelen installaties worden steeds interessanter. Echter, een subsidie kan de investering nog rendabeler maken. Op een zonneboiler is doorgaans een subsidie beschikbaar. Voor een zonnepanelen installatie is dit wisselend. POT Educatie kan eenvoudig voor u kijken of u recht heeft op een subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen. Enkele voorbeelden van subsidies en regelingen voor zonnepanelen installaties zijn:

SDE subsidie
EIA subsidie

Heeft u geen recht op een subsidie? Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen absoluut rendabel.

Wilt u graag meer weten over de actuele subsidieregelingen? Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Particulieren verwijzen wij daarnaast graag naar het AgentschapNL. Ondernemers verwijzen we door naar www.nlenergieenklimaat.nl

BTW compensatie zonnepanelen
Als particulier kunt u in aanmerking komen voor een BTW heffing bij de aanschaf van zonnepanelen. U dient zich hiervoor aan te melden als BTW-ondernemer bij de Belastingdienst. (Dit kunt u doen bij de BTW-centrale die u in alles bijstaat) De Belastingdienst merkt u aan als BTW-ondernemer als u voldoet aan de voorwaarde dat u regelmatig en tegen vergoeding stroom levert aan uw energiebedrijf. (Lees ook aanmelden van uw PV-systeem) Van een vergoeding is sprake als u van uw energiebedrijf een bedrag betaald krijgt voor de door u (via uw zonnepanelen) aan uw energiebedrijf geleverde stroom. Voor meer informatie over BTW compensatie op zonnepanelen voor particulieren kunt u het PDF ‘veelgestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen’ lezen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Voordelen zonnepanelen
De voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

 • Het licht en de warmte van de zon is gratis. Men hoeft hier dus geen extra kosten voor te maken.
 • Zonne-energie is schoon, omdat er geen schadelijke stoffen (bijvoorbeeld het broeikasgas CO2) worden uitgestoten, wat wel gebeurt bij het opwekken van elektriciteit of warmte door middel van verbranding van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of kolen.
 • Door het gebruik van zonne-energie is men niet, of in elk geval minder, afhankelijk van olieproducerende landen.
 • Overal ter wereld is voldoende dag- en zonlicht, zodat deze vorm van energie overal kan worden toegepast.
 • De installatie en het onderhoud van een systeem om zonne-energie mee op te wekken is niet alleen veilig, maar ook duurzaam.
 • Het opwekken van zonne-energie veroorzaakt geen geluidsoverlast. Het zonnepanelen systeem werkt geheel geruisloos en kan dus overal worden ingezet.
 • Het transport van fossiele brandstoffen en de winning ervan zal minder worden naarmate men meer energie opwekt met behulp van de zon. Dit betekent minder vervuiling door v
 • achtwagens, treinen en schepen die deze goeden moeten vervoeren. Bovendien kunnen, de vaak gevaarlijke, mijnen worden gesloten.
  Zonne-energie veroorzaakt geen afval waarvoor, zoals bij kernenergie, op lange termijn een oplossing dient te worden gezocht.
 • Zonne-energie is op veel manieren inzetbaar. Niet alleen om gebouwen mee te verwarmen of om elektriciteit te produceren, maar ook als aandrijving voor voertuigen of apparaten.

POT Educatie wenst u een energiezuinige en zeer zonnige toekomst toe!

LET OP: Er kan op generlei wijze enige aanspraak of rechten worden ontleend n.a.v. wat er is geschreven op deze pagina. Het team van POT Educatie heeft op zorgvuldige wijze deze pagina  opgesteld als handreiking/service voor de zoekende onder ons.

Team POT Educatie