BTW Teruggave:

banner zonnepanelen - Pot Educatie 300
banner elektrische laadpalen - POT Educatier 300
banner omvormers - POT Educatier 300
banner 2 zonnepanelen - Pot Educatie 300
banner elektrische vloerverwarming - POT Educatie 300
banner grondverzet en verhuur - POT Educatie-300
banner windenergie - POT Educatie-300
banner airco systemen - Pot Educatie 300
previous arrow
next arrow
 
Als u zonnepanelen hebt aangeschaft, kunt u de BTW daarvan terugvragen. LET OP:…… ook de BTW van de montage/installatie waar bijvoorbeeld graafwerkzaamheden bij horen, uitbreiding/vernieuwing meterkast e.d. Kortom nagenoeg alles wat te maken heeft met de installatie en montage van de zonnepanelen.
 
Het is belangrijk dat u alle rekeningen daarvan bewaard en in een complete verzameling aanbiedt. Naast de BELASTINGDIENST die informatie verschaf op hun website, kunt u terecht bij de BTW-Centrale die u bijstaat in het traject. Klik op de link of afbeelding.
 
 
De aanvraag doet u pas wanneer de gehele installatie klaar is en aangesloten en werkend is opgeleverd. Dit kan dus ook als u besluit uw PV-panelen zelf te monteren en te installeren. Het belangrijkste is dat u alle rekeningen m.b.t. dit project bewaard en kunt overhandigen.
Vergeet ook niet uw zonnepanelen aan te melden bij de netwerkbeheerder, anders levert het u allemaal nog niets op. De netwerkbeheerder dient te weten hoeveel panelen u heeft gemonteerd. LEES ook de INFORMATIE op de website van POT Educatie.

Ook particulieren vrijgesteld van btw
Sinds november 2013 kunnen ook particulieren de BTW op een investering in zonnepanelen terugvragen. Inmiddels hebben al meer dan 100.000 particulieren hun BTW teruggekregen van de Belastingdienst.

Waarom kan ik de BTW terugvragen?
Het Europees Hof heeft bepaald dat het leveren van zonnestroom aan het net een economische activiteit is. Met zonnepanelen heeft u daardoor recht op een BTW nummer. Met het BTW nummer mag u de BTW terugvragen over de aanschaf van de zonnepanelen. De BTW over de opbrengst hoeft in de jaren na aanschaf niet meer betaald te worden, omdat u zich dan gaat beroepen op de Kleine Ondernemersregeling. Door een eenmalig beroep te doen op deze regeling krijgt u ontheffing van administratieve verplichtingen en daardoor vrijstelling van de verplichting om BTW af te dragen over uw inkomsten als gevolg van teruglevering van stroom.

Als ik BTW terugvraag, moet ik toch ook BTW betalen over de opbrengst?
Ja,…. in het jaar van aanschaf wel. De af te dragen btw wordt forfaitair bepaalt en bedraagt slechts enkele tientjes. Daarna valt u voor altijd onder de klein ondernemersregeling en bent dus vrijgesteld.

Moet ik over de inkomsten ook Inkomsten Belasting (IB) betalen?
Nee, dit is niet het geval. Met alleen zonnepanelen bent u voor de Belastingdienst nog geen ondernemer voor de Inkomsten Belasting. U voldoet niet aan de voorwaarden om ondernemer te zijn voor de IB.

Krijg ik te maken met administratieve rompslomp?
Nee, als u de keuze maakt voor de BTW-Centrale  doet deze voor u de aanvraag voor de teruggave en meldt u aan het eind van het belastingjaar af door in uw naam een beroep op de Kleine Ondernemersregeling te doen.

POT Educatie wenst u een energiezuinige en zeer zonnige toekomst toe!

LET OP: Er kan op generlei wijze enige aanspraak of rechten worden ontleend n.a.v. wat er is geschreven op deze pagina. Het team van POT Educatie heeft op zorgvuldige wijze deze pagina  opgesteld als handreiking/service voor de zoekende onder ons.

Team POT Educatie