Aanmelden installatie energiebeheerder

banner zonnepanelen - Pot Educatie 300
banner elektrische laadpalen - POT Educatier 300
banner omvormers - POT Educatier 300
banner 2 zonnepanelen - Pot Educatie 300
banner elektrische vloerverwarming - POT Educatie 300
banner grondverzet en verhuur - POT Educatie-300
banner windenergie - POT Educatie-300
banner airco systemen - Pot Educatie 300
previous arrow
next arrow
Vóór u PV panelen installeert:
Wanneer u er over denkt PV panelen te installeren, dan is één van de eerste stappen die u onderneemt, contact op te nemen met uw netwerkbeheerder. De netwerkbeheerder kan u precies vertellen wat voor een soort hoofdaansluiting u hebt, dit kan zijn 1 x 35Amp of 3 x 25Amp. (Belangrijk te weten voor bv. een 1- of 3-fase omvormer. Vervolgens vraagt u hoeveel u mag en kan terugleveren. Dit heeft weer te maken met hoeveel zonnepanelen u denkt te installeren en wat daarvan de opbrengst is.
Wanneer de installatie heeft plaatsgevonden moet deze aangemeld worden.
VERPLICHT aanmelden installatie:
Om energie terug te leveren moet u zich aanmelden op energieleveren.nl. De energieleverancier kan dan de energie die u heeft teruggeleverd verrekenen met de energie die u heeft verbruikt.

Voordelen van aanmelden
Het aanmelden van uw teruglevering is wettelijk verplicht. Ook als u automatisch saldeert met bijvoorbeeld een Ferraris-meter, moet u zich aanmelden. Uw aanmelding heeft voordelen voor meerdere partijen:

Uw energieleverancier kan de teruggeleverde energie verrekenen en verwerken. Uw netwerkbeheerder weet op welke punten energie terug het energienet in gaat. En zorgen we ervoor dat het elektriciteitsnet zo efficiënt mogelijk functioneert. U laat zien dat u bijdraagt aan een duurzamer Nederland.

Niet aanmelden kan u geld kosten
Zonder aanmelding kunnen we uw teruglevering niet registreren. Uw energieleverancier verrekent dan niets op uw jaarnota. Levert u meer terug dan u zelf verbruikt? Dan ontvangt u zonder aanmelding ook geen terugleververgoeding van uw energieleverancier.

POT Educatie wenst u een energiezuinige en zeer zonnige toekomst toe!

LET OP: Er kan op generlei wijze enige aanspraak of rechten worden ontleend n.a.v. wat er is geschreven op deze pagina. Het team van POT Educatie heeft op zorgvuldige wijze deze pagina  opgesteld als handreiking/service voor de zoekende onder ons.

Team POT Educatie